Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerpbesluit Cofely Nederland en Windpark Kloosterlanden

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt het ontwerpbesluit op de aanvraag van Cofely Nederland N.V. (hierna: Cofely) en V.O.F. Windpark Kloosterlanden (hierna: Kloosterlanden) tot ontheffing van de Tarievencode Elektriciteit ter inzage.

Achtergrond

Cofely en Kloosterlanden werken samen met onder andere Liander N.V. aan de realisatie van het zogeheten Modienet, een smart grid dat er onder andere toe dient om op experimentele wijze kennis te vergaren over mogelijkheden om efficiƫnter om te gaan met transportcapaciteit.

Voor het slagen van het experiment, moeten volgens Cofely, Kloosterlanden en Liander N.V. twee windturbines van Kloosterlanden rechtstreeks worden aangesloten op het Modienet dat door Liander N.V. wordt aangelegd. De Tarievencode Elektriciteit schrijft voor dat de windturbines niet op dit Modienet maar op een MS-onderstation van Liander N.V. moeten worden aangesloten.

De aanvraag

Cofely en Kloosterlanden vragen een ontheffing van de bepalingen uit de Tarievencode Elektriciteit die rechtstreekse aansluiting op het Modienet van de windturbines van Kloosterlanden belemmert. Liander N.V. ondersteunt de aanvraag.

Ontwerpbesluit

In het ontwerpbesluit concludeert ACM dat er geen bijzondere aanleiding is om in dit geval een ontheffing van de Tarievencode Elektriciteit te verlenen. Ontheffing zou om verschillende redenen ook ongewenst zijn.  Verder acht ACM een codewijzigingsvoorstel meer opportuun.

U vindt het ontwerpbesluit onderaan deze pagina.

Kan ik een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit?

U kunt een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit als u belanghebbende bent. Vanaf de dag van publicatie in de Staatscourant heeft u precies zes weken de tijd om schriftelijk een zienswijze in te dienen. ACM biedt ook de gelegenheid om uw zienswijze mondeling te geven tijdens de hoorzitting van 23 mei 2016. Indien ACM binnen twee weken, dus uiterlijk op 2 mei 2016, geen aanmeldingen heeft ontvangen voor spreektijd, dan wordt de hoorzitting geannuleerd.
 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak