Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hogere tarieven PostNL voor postpakketten voldoen aan de wet

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vastgesteld dat de nieuwe tarieven van PostNL voor postpakketten voldoen aan de wettelijke eisen.

Wat verandert er?

Per 1 augustus wijzigt PostNL de belangrijkste tarieven voor pakketten. Voor binnenlandse pakketten wordt het basistarief met 20 eurocent verhoogd. Ook het verzenden van aangetekende pakketten en pakketten met verzekerservice wordt duurder. Pakketten naar het buitenland worden alleen duurder als deze aangetekend of met verzekerservice worden verzonden.

Daarnaast introduceert PostNL medio september een nieuwe service: ‘ophalen op postkantoor’. Hiermee is het mogelijk om binnenlandse pakketten naar een postvestiging te verzenden. De ontvanger krijgt dan een bericht  dat het pakket kan worden opgehaald bij de postvestiging.

Tariefwijzigingen Pakketten per 1 augustus 2014

Achtergrond

Omdat deze diensten voor pakketten vallen onder de Universele Postdienst, beoordeelt ACM de tarieven die PostNL ervoor rekent. ACM kijkt dan of de tarieven vallen binnen de marge die daarvoor door de minister van Economische Zaken wordt vastgesteld.

Meer informatie over de postbezorging


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.