Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie ontwerpbesluit goedkeuring Toerekeningssysteem Schiphol 2025-2027

Schiphol moet met een toerekeningssysteem laten zien hoe zij kosten en opbrengsten toerekent aan luchtvaartactiviteiten. Op basis van dit toerekeningssysteem mag Schiphol kosten die voortvloeien uit luchtvaartactiviteiten doorberekenen aan luchtvaartmaatschappijen.

De ACM moet dit toerekeningssysteem goedkeuren. Het huidige toerekeningssysteem is na 2024 niet meer geldig. Schiphol heeft daarom een nieuw toerekeningssysteem voor de periode 2025-2027 aan de ACM voorgelegd. In dit ontwerpbesluit keurt de ACM het toerekeningssysteem 2025-2027 goed. Dit ontwerpbesluit wordt geconsulteerd. Belanghebbenden kunnen hierop reageren.

Tot wanneer kunt u reageren?

Belanghebbenden kunnen uiterlijk tot en met 15 maart 2024 op deze consultatie reageren.

Hoe kunt u reageren?

Stuur uw reactie onder vermelding van “Consultatie Toerekeningssysteem Schiphol 2025-2027”

per e-mail naar: airports [at] acm [punt] nl

of per post naar:

Autoriteit Consument & Markt
Directie Telecom Vervoer en Post
Postbus 16326
2500 BH Den Haag

Op verzoek, in te dienen via het e-mailadres airports [at] acm [punt] nl, kan een zogenoemde “compareversie” worden verstrekt. In deze versie zijn de wijzigingen ten opzichte van het huidige toerekeningssysteem 2022-2024 zichtbaar.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook