Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Indicatoren toezichtwerk ACM op het gebied van REMIT

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft gedurende het jaar updates over indicatoren van haar toezichtwerk op grond van de REMIT-Verordening (Regulation on wholesale Energy Market Integrity and Transparancy). Deze Europese regelgeving heeft tot doel de integriteit en transparantie op de groothandelsmarkten voor elektriciteit en gas te bevorderen.

De ACM constateert in deze update van 27 februari 2024 dat voorwetenschap de afgelopen maanden opnieuw vaker op tijd en op de juiste manier wordt gemeld. Tegelijkertijd blijft de ACM producenten aanspreken die niet tijdig melden of die geen duidelijke meldingen doen. Verder komt naar voren dat ook steeds meer niet in de EU gevestigde bedrijven zich in Nederland als marktdeelnemer aan de Europese groothandelsmarkten voor energie registreren.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook