Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM Signaal 2017

Benut de kracht van de markt én van de overheid. Daarvoor pleit de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in ‘Het Signaal’. Waar ligt de kracht van de markt en hoe kunnen markten publieke belangen borgen? En op welke gebieden is dat juist niet het geval en heeft de overheid een heldere taak? In het publieke debat heersen scherpe tegenstellingen tussen markt en overheid.

De ACM ziet dat juist combinaties van markt en overheid vaak goed uitpakken voor de samenleving. Zolang de overheid de grenzen goed bewaakt, zijn de publieke belangen én de consument gebaat bij het slim benutten van de markt.

‘Het Signaal’ is een jaarlijkse publicatie van de ACM waarin ze wijst op maatschappelijke ontwikkelingen en beleidsvraagstukken die van belang zijn voor haar toezicht. De ACM stuurt de publicatie op 29 maart 2017 naar de minister van Economische Zaken.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook