Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Brief aan PostNL over postzegelprijs 2016

De postzegel gaat 73 cent kosten in 2016. De prijs van het standaard binnenlandse pakket blijft 6,95 euro. Dat heeft ACM op 30 september 2015 aan PostNL laten weten.

Waarom beoordeelt ACM de tarieven van PostNL?

ACM ziet erop toe dat de tarieven van de postzegel en een aantal andere diensten van PostNL aan de wettelijke regels voldoen. Op 14 september 2015 heeft ACM de ruimte vastgesteld die PostNL heeft om de tarieven voor 2016 te verhogen. De tarieven moeten binnen deze ruimte blijven.

Wat vindt ACM van het tarievenvoorstel van PostNL?

PostNL heeft haar voorgestelde tarieven voor 2016 aan ACM voorgelegd. Op 30 september heeft ACM geconcludeerd dat deze tarieven binnen de tariefruimte vallen en dus aan de regels voldoen. De gewone binnenlandse postzegel met een 1 er op gaat 73 cent kosten in 2016. De prijs van het standaard binnenlandse pakket blijft 6,95 euro.

Meer weten over de regels over postbezorging?

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak