Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit dhr X - Stedin gasaansluiting in warmtegebied

ACM oordeelt dat Stedin geen plicht heeft de heer X op haar gasnetwerk aan te sluiten. De heer X woont in een warmtegebied en is aangesloten op het warmtenetwerk. In de Gaswet en de Code Gebiedsindeling Gas is vastgelegd dat personen die in een warmtegebied wonen, geen recht hebben op een gasaansluiting.

De uitzondering op de gasaansluitplicht is in de wet opgenomen omdat een warmtenetwerk en een gasnetwerk grotendeels dezelfde functie hebben: huishoudens voorzien van warm water en de verwarming van woningen. Het is niet efficiƫnt twee netwerken met dezelfde functie in hetzelfde gebied aan te leggen.

Meer informatie over geschilbeslechting

Geschilbeslechting energie (gas en elektriciteit)

Actuele versie van de Code Gebiedsindeling Gas

Code Gebiedsindeling Gas


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.