Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetebesluit KLM voor onjuiste vermelding ticketprijzen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt KLM een boete op van 200.000 euro omdat zij in de geadverteerde ticketprijzen op haar website www.klm.com de boekingskosten niet had opgenomen.

KLM rekende voor elke ticket 10 euro boekingskosten bovenop de geadverteerde ticketprijs. Omdat deze kosten voor KLM voor de publicatie van de prijzen bekend waren en voor de consument dus voorzienbaar en onvermijdbaar waren, had KLM deze kosten moeten opnemen in de ticketprijs. KLM heeft hiermee artikel 23 van de Luchtvaartverordening overtreden.

KLM heeft haar website inmiddels zodanig aangepast dat de boekingskosten nu per boeking worden berekend en niet langer per ticket.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak