Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM-lijn maatschappen en ziekenhuizen

Directies van ziekenhuizen zijn verantwoordelijk voor de afspraken die medisch specialisten maken met medisch specialisten uit een ander ziekenhuis. Medisch specialisten werken in een ziekenhuis vaak samen in een maatschap. Omdat maatschappen steeds vaker fuseren met maatschappen in andere ziekenhuizen heeft dit gevolgen voor de onderlinge concurrentie tussen deze ziekenhuizen. Om te kunnen bepalen wie verantwoordelijk is als er afspraken worden gemaakt die de concurrentie beperken, heeft ACM de ‘ACM-lijn maatschappen en ziekenhuizen’ opgesteld. Dit document is vandaag gepubliceerd.

De lijn ‘maatschappen en ziekenhuizen’ uit 2013 heeft ACM in 2015 aangepast. Dit is gebeurd naar aanleiding van de invoering van de intergrale bekostiging die ziekenhuizen met ingang van 1-1-2015 hebben ingevoerd.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook