Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Brief aan KPN over uitvoering verbod marge-uitholling

 

Op 1 januari 2012 is het marktanalysebesluit Ontbundelde toegang in werking getreden. In dit besluit is KPN een verbod tot marge-uitholling opgelegd. KPN mag zichzelf niet een lager wholesaletarief voor toegangsdiensten in rekening brengen dan aan andere aanbieders die actief zijn op het netwerk van KPN. Anders zouden deze aanbieders niet eerlijk kunnen concurreren met KPN op de retailmarkten. Een aantal marktpartijen hebben OPTA hun mening gegeven tijdens de Industry Group-bijeenkomst van 22 februari 2012. Daar is gesproken over de manier waarop het verbod op marge-uitholling moet worden uitgevoerd en welke kostprijzen KPN rekent.

Met deze brief licht OPTA toe hoe KPN haar kostprijzen moet berekenen. KPN zal vanaf 1 april 2012 voldoen aan het verbod op marge-uitholling.

 

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook