Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Asker mag Vegro overnemen (concentratiebesluit)

Asker Benelux Holding B.V. (hierna: Asker) mag Vegro Verpleegartikelen B.V. (hierna: Vegro) overnemen.
Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) op 18 januari 2024 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Asker: Asker is een indirecte dochtervennootschap van de Zweedse vennootschap Asker Healthcare Group AB, een leverancier van medische benodigdheden, apparatuur, uitrusting en aanverwante dienstverlening in verschillende markten in Noord- en Centraal-Europa. De (in-)directe dochtervennootschappen van Asker, Bosman B.V. en MediReva B.V., leveren medische hulpmiddelen in Nederland (op het gebied van wondverzorging, diabetes, incontinentie en mensen met een stoma) en aanverwante dienstverlening, met name (verpleegkundige) zorgverlening omtrent het correcte gebruik van de medische hulpmiddelen, aan zorginstellingen, professionele zorgverleners en particulieren.
    De dochtervennootschap Qualityzorg B.V. biedt specialistische thuiszorg op het gebied van (complexe) wondzorg.
    De dochteronderneming ApotheekZorg B.V. is een in Sittard gevestigde apotheek die medische hulpmiddelenzorg levert aan patiënten, inclusief het geven van advies en ondersteuning die daarbij horen.
  • Vegro: Vegro is actief in het verkopen, verhuren en uitlenen van (revalidatie) hulpmiddelen zoals rolstoelen, rollators, bedden, AD matrassen en aan functiebeperking aangepaste stoelen in heel Nederland. Dit doet zij zowel via haar webshop, Vegro zorgwinkels, uitleenpunten en distributiecentra die door heel Nederland zijn gevestigd.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak