Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Richtsnoeren Zorggroepen

De ‘Richtsnoeren Zorggroepen’ geven het kader aan waarbinnen zorggroepen en zorgaanbieders samenwerkingsafspraken mogen maken. Een zorggroep heeft een coördinerende rol bij de behandeling van 1 of meer chronische ziekten en bepaalt hoe verschillende zorgaanbieders in een keten samenwerken.

De richtsnoeren beschrijven hoe zorginstellingen samen op een integrale gecoördineerde wijze zorg kunnen aanbieden zonder daarbij de Mededingingswet en de Wet marktordening gezondheidszorg te overtreden.

Iedere samenwerkingsvorm is uniek. De richtsnoeren schrijven dan ook niet voor welke organisatievormen mogelijk zijn en welke niet, maar leggen de spelregels uit voor samenwerking in de keten. Zorggroepen en zorgaanbieders houden de vrijheid om zelf te bepalen hoe zij de zorg willen organiseren.

In deze publicatie is de informatie over de verlaagde omzetdrempels in de zorg vervallen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.