Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sancties Epic voor oneerlijke praktijken gericht op kinderen in Fortnite

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft gameontwikkelaar Epic Games International S.à.r.l. (Epic) meerdere sancties opgelegd voor oneerlijke handelspraktijken gericht op kinderen in het spel Fortnite. De ACM stelde vast dat kinderen die het spel spelen op verschillende manieren druk konden ervaren om aankopen te doen. Bijvoorbeeld door reclame-uitingen waarmee kinderen rechtstreeks werden aangezet om aankopen te doen en door gebruik te maken van misleidende timers. De ACM zag ook dat Epic met verschillende ontwerpkeuzes bij het aanbod in de Item Shop inspeelde op kwetsbaarheden van kinderen. Dit is in strijd met de vereisten van professionele toewijding. De ACM legt het bedrijf voor de overtredingen boetes op van in totaal 1.125.000 euro en een bindende aanwijzing.

Epic heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit van de ACM.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook