Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM beoordeelt duurzaamheidsvergoeding die Stichting Milieukeur invoert voor boeren

Stichting Milieukeur wil de betaling van een duurzaamheidsvergoeding aan producenten van landbouwproducten toevoegen aan de vereisten voor het gebruik van het On the Way to PlanetProof Keurmerk (het OPP Keurmerk). Het OPP Keurmerk is voor voedings- en sierteeltproducten, zoals aardappelen, groenten, fruit, melk en bloemen die duurzamer zijn geproduceerd. De vergoeding houdt in dat supermarkten die aan het keurmerk deelnemen producenten betalen voor de kosten die zij moeten maken om aan het OPP Keurmerk te voldoen. Stichting Milieukeur heeft de ACM gevraagd of dit volgens de concurrentieregels mag. Op basis van de aangeleverde stukken concludeert de ACM dat het onaannemelijk is dat het initiatief van SMK tot gevolg heeft dat de concurrentie merkbaar wordt beperkt. Er is dus geen sprake van strijd met de mededingingsregels.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook