Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rapportage Wet OHP Landbouw - afnemers

De Wet OHP Landbouw is op 1 november 2021 in werking getreden. Het doel van de wet is om de onderhandelingspositie van boeren, tuinders en vissers tegenover grotere en geconcentreerde marktpartijen te versterken. Naast het eenzijdig wijzigen van contracten zijn er meer oneerlijke handelspraktijken opgenomen in de Wet OHP Landbouw. Een kwantitatief onderzoek van de ACM laat zien dat veel afnemers nog niet bekend zijn met de Wet OHP Landbouw. Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste afnemers stellen dat zij weinig oneerlijke handelspraktijken tegenkomen in hun sector. Dat geldt echter niet voor alle handelspraktijken, zoals bijvoorbeeld het kort van tevoren annuleren van een bestelling. De ACM beoogt met onderzoek en communicatie de naleving van de Wet OHP te vergroten.

Ziet u als leverancier dat uw afnemer zich niet aan de regels houdt? Meld dat dan bij ons.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook