Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM mag beslissing op bezwaar inkoopkartel eiproductfabrikanten publiceren

De ACM mag het besluit op bezwaar van 27 oktober 2023 publiceren waarin zij de bezwaren van de drie beboete eiproductfabrikanten tegen het boetebesluit grotendeels ongegrond verklaart. Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam op 12 februari 2024.

De drie beboete ondernemingen verzochten de voorzieningenrechter om (gedeeltelijke) schorsing van de publicatie. Het besluit op bezwaar zou volgens deze ondernemingen namelijk nog concurrentiegevoelige bedrijfs- en fabricagegegevens bevatten.

De voorzieningenrechter wijst het verzoek van de eiproductfabrikanten om voorlopige voorziening grotendeels af. Wel verbindt de voorzieningenrechter aan de publicatie van het besluit op bezwaar de voorwaarde dat (naast de boetebedragen en de cijfermatige onderbouwing daarvan) bepaalde concurrentiegevoelige bedrijfs- en fabricagegegevens niet openbaar mogen worden gemaakt.

Er staat geen rechtsmiddel open tegen deze uitspraak.

Zie ook