Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

FincoEnergies wil Oliehandel Klaas de Boer overnemen (concentratiemelding)

FincoEnergies Marine B.V. en FincoEnergies Logistics B.V. (hierna: FincoEnergies) willen uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Oliehandel Klaas de Boer B.V. De bedrijven hebben op 20 december 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • FincoEnergies is actief met opslag, handel en distributie van aardolie producten in Noordwest-Europa. Ze houdt zich voornamelijk bezig met het leveren van gasolie, diesel en smeermiddelen aan handelaren en zakelijke eindgebruikers in de nationale en internationale zeevaart en scheepvaart.
  • Oliehandel Klaas de Boer B.V. is actief als leverancier van scheepsbrandstoffen, smeermiddelen en chemicaliĆ«n aan zakelijke eindgebruikers in de nationale en internationale zeevaart en scheepvaart.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355

Meer in deze zaak