Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Definitief marktanalysebesluit lokale toegang

Op 12 december 2023 heeft de ACM het marktanalysebesluit lokale toegang vastgesteld.

Waarom dit besluit?

De ACM heeft op grond van artikel 6a.1, derde lid van de Telecommunicatiewet de retailmarkt voor internettoegang onderzocht. Daarbij zijn vijf verschillende geografische markten te onderscheiden. Daarnaast heeft de ACM de nationale markt voor zakelijke netwerkdiensten onderzocht. De ACM heeft op al deze markten geen risico op aanmerkelijke marktmacht vastgesteld en concludeert dat deze retailmarkten voldoende concurrerend zijn of worden tijdens de reguleringsperiode. De ACM ziet op grond daarvan geen aanleiding om de markt voor lokale wholesaletoegang verder te onderzoeken.

Hoe is dit besluit tot stand gekomen?

Aan het besluit is een uitgebreide procedure voorafgegaan. De ACM heeft het besluit geconsulteerd bij marktpartijen. De ACM heeft de zienswijzen van marktpartijen en haar reactie opgenomen in de ‘Nota van Bevindingen’. Het besluit is daarna genotificeerd bij de Europese Commissie. Op 23 november 2023 heeft de Commissie laten weten geen opmerkingen bij het besluit te hebben.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak