Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

RTL Group mag Talpa Network niet overnemen (concentratiebesluit)

RTL Group S.A. krijgt geen vergunning om Talpa Network B.V. over te nemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 3 maart 2023 besloten. De ACM concludeert dat er anders een te machtige partij ontstaat in het medialandschap. Als de overname door zou gaan leidt dat tot hogere prijzen voor televisieadvertenties en voor de doorgifte van de zenders via telecommunicatiebedrijven. Uiteindelijk komen die hogere prijzen bij de consument terecht. RTL en Talpa hebben in december nog voorstellen gedaan om de problemen weg te nemen. Die voorstellen zijn volgens de ACM onvoldoende.

Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak