Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gewijzigd codevoorstel voorkomen ongewenste balancering

Netbeheer Nederland heeft het codewijzigingsvoorstel ‘Voorkomen ongewenst balanceringsgedrag” aangepast naar aanleiding van een wijzigingsopdracht van de ACM. De ACM heeft Netbeheer Nederland opgedragen het codewijzigingsvoorstel aan te passen, omdat het voorstel op bepaalde onderdelen in strijd was met de Gaswet. De ACM gaat nu het gewijzigde voorstel beoordelen.

De Transportcode gas LNB moet aangepast worden om ongewenst balanceringsgedrag te voorkomen. In het wijzigingsvoorstel heeft Netbeheer Nederland gedefinieerd wat (substantieel) ongewenst balanceringsgedrag is en hoe hier tegen opgetreden wordt. In het voorstel moet een programmaverantwoordelijke (hierna: erkende PV’er) bij ongewenst balanceringsgedrag een financiële heffing betalen en kan de erkenning worden ingetrokken.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak