Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit boete meubelverkoper Seats and Sofas voor misleidende prijzen

ACM beboet Seats and Sofas voor misleiding met niet bestaande kortingen en voor het niet vermelden van prijzen bij meubels in de winkel. De totale boete bedraagt  EUR 350.000.

Seats and Sofas hanteerde in de huis-aan-huis folders waarin het bedrijf reclame maakte voor zijn meubels en in de prijslijsten in de winkels ‘van-voor’-prijzen. Hiermee werd een voor de consument interessant prijsvoordeel gesuggereerd, maar uit onderzoek van de ACM bleek dat daar geen sprake van was. Het betrof nepkortingen. Ook stelde ACM vast dat meubels in de winkels niet waren voorzien van een prijskaartje. Hierdoor kan de consument niet zelfstandig de prijs van een meubel vaststellen.

Seats and Sofas heeft hiermee in strijd gehandeld met de wetgeving inzake oneerlijke handelspraktijken en met de Prijzenwet.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook