Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar boete NS bij Limburgse aanbesteding

Op 22 mei 2017 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de NS beboet voor misbruik van haar economische machtspositie bij de aanbesteding van het regionaal openbaar vervoer in Limburg. De ACM heeft de NS daarvoor een boete opgelegd van 40.950.000 euro.

Tegen deze boete heeft de NS bezwaar gemaakt. De ACM verklaart deze bezwaren ongegrond.

Tegen dit besluit staat beroep bij de Rechtbank Rotterdam open.

Het College voor het beroep van het bedrijfsleven (het CBb) heeft op 1 juni 2021 het besluit van de ACM om NS een boete op te leggen over misbruik van machtspositie vernietigd. Daarmee heeft het CBb bepaald dat de NS geen overtreding heeft begaan en definitief geen boete hoeft te betalen.

Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook