Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar tegen afwijzing klacht van Dynamic No-Break

ACM bevestigt in bezwaar haar eerdere besluit om een klacht van van Dynamic No-Break BV.(DNB) af te wijzen. ACM stelt geen nader onderzoek in naar eventueel misbruik van een economische machtspositie door fabrikanten van onderbrekingsvrije stroomvoorzieningen.

Op 5 november 2014 besloot ACM om de klacht af te wijzen op grond van het prioriteringsbeleid. Het besluit op bezwaar houdt hieraan vast; wel geeft ACM een nadere motivering. Anders dan DNB stelt vindt ACM niet dat vooraf vast staat dat zij een overtreding zal kunnen vaststellen, terwijl de inspanningen van het onderzoek niet opwegen tegen het resultaat dat het zal opleveren voor consument en markt.

DNB is een bedrijf dat service verleent bij systemen voor onderbrekingsvrije stroomvoorziening, DNB verzocht ACM om handhavend op te treden tegen vier fabrikanten van deze systemen, omdat deze zouden weigeren om reserve-onderdelen en software te leveren, of deze alleen te leveren op voorwaarde dat DNB een onderhoudscontract afsluit. Zo zouden volgens DNB de fabrikanten de markt voor service en onderhoud voor zichzelf houden, in strijd met artikel 24 Mededingingswet en artikel 102 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook