Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar Pretium

Het CBb heeft dit besluit op 27 juli 2017 vernietigd, omdat ACM niet had aangetoond dat Pretium ook daadwerkelijk met abonnees heeft gesproken.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Pretium een boete opgelegd voor het overtreden van de telemarketingregels. ACM heeft vastgesteld dat Pretium het recht van verzet niet op de juiste wijze heeft aangeboden. Pretium handelde hiermee in strijd met de telemarketingregels.

Tegen het boetebesluit heeft Pretium bezwaar gemaakt. ACM heeft het bezwaarschrift van Pretium behandeld en heeft het bezwaar op 24 april 2012 ongegrond verklaard.

Op 8 januari 2015 heeft de rechtbank geoordeeld dat ACM terecht heeft vastgesteld dat Pretium de telemarketingregels heeft overtreden, maar dat de boete daarvoor lager moest zijn. Pretium heeft hoger beroep aangetekend tegen deze uitspraak

Meer informatie over de uitspraken van de Rechtbanken


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak