Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Waarschuwing reiswebsite eDreams voor onjuiste vermelding ticketprijzen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de Spaanse reisaanbieder eDreams. Op zijn website biedt het bedrijf aan Nederlandse consumenten goedkope vliegtickets aan naar verschillende internationale bestemmingen, waarbij niet alle onvermijdbare kosten in de geadverteerde prijs zitten. De consument is hierdoor aanzienlijk duurder uit dan verwacht. De reisaanbieder overtreedt de regels voor het transparant vermelden van reisprijzen. Bovendien verstoort het bedrijf hiermee het gelijke speelveld in de reisbranche waarvoor ACM zich al sinds mei 2013 inzet.

Omdat dit buitenlandse bedrijf niet reageert op verzoeken om de overtredingen te beƫindigen en om verdere schade voor consumenten te voorkomen, waarschuwt ACM voor deze reisaanbieder.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak