Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM lanceert ‘De Markt en Overheid Test’

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) lanceert een online test waarmee gemeenten, provincies, Rijk en waterschappen kunnen nagaan of de gedragsregels uit de wet Markt en Overheid van toepassing zijn op hun situatie.

Anita Vegter, bestuurslid van ACM: ‘Eerlijke concurrentie door overheden bevordert keuzes en kansen voor bedrijven en consumenten. Daarom staan er in de Wet Markt en Overheid gedragsregels voor overheden’.

ACM geeft met de online test veel informatie over de regels en de uitzonderingen op de Wet Markt en Overheid. Zo kunnen overheden nagaan welke activiteiten mogelijk de concurrentie benadelen en wat zij kunnen doen om dat op te lossen.

Vanaf 1 juli 2014 geldt de wet Markt en Overheid voor alle economische activiteiten van overheden. ACM zal na 1 juli 2014 controleren of overheden zich aan de regels houden.

Voorbeelden economische activiteiten gebundeld

ACM heeft sprekende en luchtige voorbeelden van mogelijke economische activiteiten gebundeld in een boekje. Zo wordt snel duidelijk in welke gevallen de Wet Markt en Overheid van toepassing is en in welke niet. U kunt dit boekje bestellen via het reactieformulier. Vul uw postadres in bij e-mailadres. En vermeld in het veld 'Stel uw vraag' dat u het boekje Markt en Overheid wilt ontvangen.

Zie ook