Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging flow-based marktkoppeling

Netbeheer Nederland heeft een voorstel bij ACM ingediend. Het voorstel bevat wijzigingen in de Netcode Elektriciteit betreffende het bepalen van de dag-vooruit de transportcapaciteit voor grensoverschrijdende handel in elektriciteit tussen Nederland en Duitsland en Nederland en Belgiƫ met gebruik van de flow-based methodiek voor gecoƶrdineerde capaciteitsbepaling.

Wat is flow-based marktkoppeling

Flow-based marktkoppeling betreft een methode waarbij de beschikbare dag-vooruit transportcapaciteit voor grensoverschrijdende handel wordt toegewezen. Ten opzichte van de huidige methode  levert flow-based een hogere welvaart op voor Nederland, doordat efficienter gebruik wordt gemaakt van de transportcapaciteit van het elektriciteitsnetwerk.

Wat is de reden voor deze codewijziging

In Europees verband is flow-based marktkoppeling ontwikkeld, maar een uitwerking in de nationale codes is wettelijk verplicht.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak