Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek 3-cijferige Mobiele Netwerk Codes in Nederland

Begin 2013 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het onderzoeksbureau Dialogic onderzoek uit laten voeren naar de mogelijkheden om driecijferige Mobiele Netwerk Codes (hierna: MNC) uit te geven. Aanleiding voor dit onderzoek was dat ACM wilde weten of het mogelijk is om MNC’s efficiënter uit te geven. Het Dialogic rapport ontraadt driecijferige MNC’s, omdat het verstoring kan opleveren voor gebruikers van openbare mobiele netwerken.

ACM heeft het onderzoek van Dialogic gebruikt bij de uitvoeringstoets op het Nummerplan voor identiteitsnummers ten behoeve van internationale mobiliteit (IMSI-nummers).

Meer informatie over mobiele netwerkcodes


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak